Hjem  »  Nyheter, Oppdateringer  »  Frilanskalkulatoren oppdatert for 2012

06. jun 2012

Frilanskalkulatoren oppdatert for 2012

Den siste utgaven av frilanskalkulatoren har fått en rekke nye fagpresseorganer med i lønnsstatistikken.

Årets hovedoppdatering av NJs frilanskalkulator er lagt ut. Som tidligere er det først og fremst NJs lønnstatistikk som er oppdatert, og den vil gi nye beregninger når man velger gjennomsnittslønnen i en bedrift som grunnlag. Endringene fra i fjor er i gjennomsnitt ca. 4,5 % tillegg.

Nytt av året er at flere fagtidsskrifter, samt P5, er med i lønnstatistikken. Blant fagtidsskriftene og arbeidsgiverne innen fagpressen er Dagens Medisin, Fagbladet (Fagforbundet), Kommunal Rapport, LO-Media, Teknisk Ukeblad og Utdanning. Vi vil fortsatt jobbe med å bygge ut lønnstatistikken med flere mediebedrifter, men siden statistikken er et samarbeid mellom NJ og mediebedriftene, er vi bare i stand til å hente statistikk fra de bedriftene der NJ har avtale.

Alle brukere av frilanskalkulatoren bør erstatte den forrige utgaven med den nye utgaven, og fylle ut sine egne oppdaterte data. Ved å oppdatere kalkulatoren øker lønnsgrunnlaget med samme relative beløp som økningen i den enkelte bedrift.

NJs frilanskalkulator oppdateres minst en gang i året, og alltid i forbindelse med ny lønnstatistikk. Dette sikrer at de som benytter frilanskalkulatoren kan oppdatere sine honorarkrav med de samme relative økningene som de fast ansatte NJ-journalistene har forhandlet seg fram til. Dermed er det en direkte sammenheng mellom NJs lønnsoppgjør og NJs frilanskalkulator – det anbefalte verktøyet for frilanseres beregning av egne honorarer.

Last ned NJs frilanskalkualtor her.

 

 

Legg inn et svar